GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Respektlöst gentemot hemtjänstpersonal och omsorgstagare

För att våra äldre ska kunna få den rättmätiga hjälp och omsorg de betalat skatt för och även blivit beviljad genom biståndshandläggare borde saken vara biff.
Insändare • Publicerad 10 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är inte nöjd med arbetssituationen inom äldreomsorgen.
Insändarskribenten är inte nöjd med arbetssituationen inom äldreomsorgen.

Utgångspunkten borde vara personal med tid att utföra sitt jobb och möjlighet att tidsmässigt ge de äldre social tid. Så är inte fallet genom snålt tilltagna scheman där man på minimal tid ska utföra dusch, städning, medicinutdelning och mycket annat. Vidare i full rulle till nästa utan förflyttningstid mer än minuter. Under denna skall man signera, dokumentera, informera utan att ens ha möjlighet att gå på toa.

Har själv jobbat i kommunen i 33 år, under denna tiden har man oavbrutet ändrat schemaläggningsmetoder i jakt på någon magi för att spara pengar. Hela tiden är det en tålmodig och luttrad personal som fått hänga med i svängarna. Ekonomernas uträkningar blir lag och det är i förlängningen de som styr omsorgen. Är nu pensionär men har en sambo som är utsatt för kommunens ständiga experiment, tempot är så högt att på hennes arbetsplats har sjukskrivningar och utslitna undersköterskor fått ge sig trots att man vill göra sitt allra bästa och har ett stort hjärta för sitt arbete.

Som grädde på moset har man talat om att semestrar är svårt att lova, och definitivt inte över jul och nyår. Detta då med en lön som en normal byggjobbare skulle skratta åt.

Skärp er politiker och kommunala chefer och tänk på att det snart är valår och att ni är utbytbara.

Besviken

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.