Annons
Insändare

REPLIK: "Vi har talat med åtskilliga Virserumsbor”

Replik på insändaren ”Problemet är inte för många bostäder – utan för få invånare”.
Insändare • Publicerad 5 februari 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Åke Nilsson (KD), styrelseordförande i AB Hultsfreds Bostäder, ser fortfarande möjligheter med Cypressen.
Åke Nilsson (KD), styrelseordförande i AB Hultsfreds Bostäder, ser fortfarande möjligheter med Cypressen.Foto: Tommy Nilsson

Jag vill i korthet ge några kommentarer till det Robert tar upp. För det första uppskattar jag engagemanget Robert visat genom att få representanter för fastighetsbolaget Conara att visa intresse för Virserum. Sedan har möjligen Robert inte kollat upp hur bolagets representanter utvecklade sina tankar vid besöket efter det att vi besett fastigheten/fastigheterna på Bastugatan. Lars Rosander tog med sig de två herrarna, varav en är vd, till just området Cypressen. Vi har efter det inte alls brutit kontakten med Conara, även om vi avvaktar något just nu. Det ”genuina intresset” företaget visade för Bastugatan är förmodligen något som Robert har ett önsketänkande om. Samtalen vi hade efteråt tyder på något annat.

Jag vill än en gång upprepa det jag på olika sätt försökt påtala tidigare. Vi har talat med åtskilliga Virserumsbor för att bilda oss en uppfattning om vad flertalet tycker. Många av kommunens förtroendevalda har också besett fastigheten och flera byggnadstekniskt kunniga har gjort sina bedömningar. Alltså, än en gång – glöm Bastugatan och Väduren 4. Fastigheten är för dålig och skulle kosta alltför mycket att rusta upp. Kommunen har inte sagt sista ordet beträffande Väduren 5.

Annons

I sammanhanget finns skäl att påminna om Conaras affärsidé. Man bygger om och moderniserar och satsar i sammanhanget också mycket på kringmiljön för att framför allt skapa goda bostadsmöjligheter för äldre. Det är bra. Det finns en liten hake i sammanhanget. Man är inte dum när man driver sin verksamhet och helst önskar man minimera riskerna, helst till noll. Man rustar upp och sedan skall kommunen blockhyra allt till de nya hyresnivåerna. Den som är något sånär insatt i hur bostadsmarknaden fungerar i vår kommun inser riskerna.

Men som sagt, vi vill fortsätta kontakterna med Conara för att se om det finns möjlighet till någon form av samverkan. Jag ser fortfarande möjligheter med Cypressen, men har än så länge valt att kalla det en vision, eftersom det är mina egna tankar.

Slutligen. Jag ser gärna att fler hör av sig med idéer för ortens utveckling, inte minst kommuninnevånare som bor i och kämpar på i Virserum.

Åke Nilsson (KD), styrelseordförande i AB Hultsfreds Bostäder

Annons
Annons
Annons
Annons