Annons
Insändare

Replik: "Målet är alltid att ha ett gott samarbete med våra familjehem”

Replik på repliken ”Familjehemsvården kostar när den sköts så uselt av kommunen.”
Insändare • Publicerad 1 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vårt mål är alltid att ha ett gott samarbete med våra familjehem”, skriver familjehemssekreterarna och barnhandläggarna i Oskarshamns kommun.Foto: Pernilla Rudenwall

Som representanter för familjehemsvården i Oskarshamn tycker vi det är tråkigt att du upplevt dig illa bemött och ifrågasatt av oss. Vårt mål är alltid att ha ett gott samarbete med våra familjehem. Vi ser familjehemmet som en helhet och är måna om att också träffa de biologiska barnen i familjehemmet för samtal och reflektioner.

Att vara familjehem är att ha ett uppdrag i samhällets tjänst och vi har stor respekt för alla familjer som väljer att ta på sig detta. Som familjehem är man en part i det som vi brukar kalla ”det tredelade föräldraskapet” där även de biologiska föräldrarna och socialtjänsten ingår. Att vara tre är en styrka men kan också vara en svårighet ibland när det finns olika bedömningar i vad som är det enskilda barnets bästa.

Annons

Genom åren har det funnits perioder där arbetsbelastningen varit så hög att inte heller vi varit helt nöjda med den service vi kunnat ge.

Att Oskarshamns kommun ändå har behållit de allra flesta av våra familjehem i egen regi är något som vi ser som ett tecken på att vi trots allt lyckats med våra ambitioner – för såväl familjehemmets som barnets bästa.

Familjehemssekreterarna och barnhandläggarna i Oskarshamns kommun

Annons
Annons
Annons
Annons