GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Replik: Grundplanen är undervisning på plats

Replik på insändaren ”Att bli bollad från distansstudier till campusstudier är ingen rolig upplevelse”.
Insändare • Publicerad onsdag 08:50
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Linda Eliasson

På Linnéuniversitetet hälsar vi som planerat både studenter och medarbetare välkomna tillbaka till våra lokaler nu under hösten. Nu i början av terminen kan det se olika ut om undervisning och övrig verksamhet enbart sker digitalt, enbart på plats i våra lokaler eller om det blir både och. Vi hoppas att ni trots dessa omständigheter ändå upplever den gemenskap som är en så viktig del av studierna.

Vi förstår er frustration över snabba ändringar av undervisningsformen och vi är väl medvetna om att många önskar att få komma tillbaka till undervisning och arbete på plats i våra lokaler. Vi delar den önskan och därför är vår grundplan under höstterminen att återta vår undervisning och verksamhet på plats i Växjö och Kalmar.

Vi möter en hel del studenter, som precis som ni, är oerhört lättade och glada över att vi nu återgår till undervisning i lokalerna. Samtidigt är det också många studenter som är oroliga för att återgå till undervisning på plats.

Niklas Ammert, prorektor på Linnéuniversitetet.
Niklas Ammert, prorektor på Linnéuniversitetet.
Foto: Arkivfoto

Eftersom risken inte är över fortsätter vi att vidta försiktighetsåtgärder. En av dem är just att ställa om undervisning till digital form om någon i en grupp inväntar testsvar eller är bekräftat smittad av covid-19. Detta är en del av universitetets krishanteringsplan och gäller för både studenter och medarbetare för att i så hög grad som möjligt undvika smittspridning.

Vi har alla ett eget ansvar att hålla avstånd, att undvika trängsel i lokalerna och att stanna hemma vid symptom. Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen.

Niklas Ammert, prorektor Linnéuniversitetet

LÄS OCKSÅ:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.