GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Replik: "Alla har alltid möjlighet att ta anställning hos oss igen”

Replik på insändaren ”Varför straffa hyrsjuksköterskor?”.
Insändare • Publicerad 15 juni 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Agneta Berg skriver i en insändare att regionen straffar sjuksköterskor som väljer att lämna regionen för att bli anställd som hyrsjuksköterska. Insändarskribenten hävdar att man inte är välkommen tillbaka som anställd inom ett år. Detta stämmer inte. Alla har alltid möjlighet att ta anställning hos oss igen, oavsett om det är kort eller lång tid sedan man arbetade här. Vi välkomnar all typ av erfarenhet och bakgrund. Jag tror att Agneta Berg blandar ihop detta med den karenstid på ett år som är inskriven i våra leveransavtal med bemanningsbolag. Det innebär att det inte är möjligt att arbeta som hyrpersonal i regionen om man nyligen varit anställd. Vi tycker att det är en rimlig avvägning att inte kunna hoppa mellan att vara anställd och inhyrd på samma arbetsplats eller inom regionen.

Mattias Adolfson (S), regionråd och ordförande i personalutskottet

Mattias Adolfson (S).
Mattias Adolfson (S).Foto: Mats Holmertz
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.