Annons
Insändare

”Region Kalmar måste få till en strokevård som alla har rätt till”

Vem ska rätta till era misstag? När kunskapsbristen är så stor, så vet ingen ens att dom har gjort fel. Region Kalmar, vad gör ni? Är det någon som har läst Socialstyrelsens nationella riktlinjer inom något område i regionen?
Insändare • Publicerad 5 september 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Kalmar Länssjukhus! En fråga, om man får en massiv stroke, vad gör man då om man ser det från ert håll?

Jag har lite tips.

Annons

Vid alla misstankar om stroke, SKA det gå ut ett ”rädda hjärnanlarm i ambulansen. Om inte anhörig är med in till sjukhus, ha bra kommunikation med vederbörande ändå. Så inte viktig information kommer fram förrän efter flera dagar.

Viktigast av allt, skicka INTE hem strokepatienter till sitt hem, med endast hemtjänsten till att lösa det. Alla strokepatienter ska ha ett multidisciplinärt stroketeam.

Det ska enligt riktlinjer vara uppföljning efter stroke, tre månader, ett år och efter tre år, men inte i Kalmar, varför? Region Kalmar måste få till en strokevård som alla har rätt till.

Ska det vara jämlik vård i det här landet, eller är Kalmar län undantagna den lagen? Kunskapsbristen är mycket oroande! Att skylla på resursbrist är ett vanligt argument att gömma sig bakom, det är lätt att säga det och sluta ta ansvar. Jag vet att vården ”går på knäna” , men det hjälper ju inte någon att bara springa fortare då.

Ta ert ansvar, för oväsen och säg som det är. Viktigast av allt, ta till er information!

Anhörigvårdare

Annons
Annons
Annons
Annons