GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regeringen har förlorat kontrollen över funktionsrättspolitiken!

Villkoren för personer med funktionsnedsättning är en fråga för hela Sverige över vilket land vi vill leva i.
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Om inte samhället kan ha ett fungerande skyddsnät till en viss grupp hur tror ni att vi övriga ska kunna förlita oss på en trygghet om det ofattbara händer.

  • Hjälpmedel har blivit en klassfråga,
  • Assistansen i ett stort haveri,
  • Svårare att beviljas sjuk/aktivitetsersättning.

Fast det handlar om människor som inte kan få eller ta ett arbete. De som beviljas, är ersättningen så låg så människor är fångad i en livslång fattigdom. Listan kan göras lång. Det handlar om alla livsområden där besparingar har fått mycket allvarliga konsekvenser.

Det som är det mest oroväckande i funktionsrättspolitiken är att regeringen skjuter över kostnaderna på kommunerna. Så levnadsvillkoren för en person med funktionsnedsättning handlar om vilken ekonomi kommunen har. Och vilka prioriteringar som görs just i denna kommun.

Vad inte regering förstår är att livet kan förändras över en natt.

Trots att regeringen möter kritik ifrån funktionsrättsrörelsen så fortsätter regeringen att agera som om ingenting har hänt.

Funktionsrätt Sverige i Almedalen 2017.
Funktionsrätt Sverige i Almedalen 2017.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Om inte människor får rätt verktyg för att hantera sin vardag. Hur ska jag som har haft förmånen att få vara frisk, arbetsför och klarat mig själv. Lita på samhällets skyddsnät om det ofattbara händer.

Nu måste regeringen tänka om!

Brist på människosyn är ett hot mot demokratin!

Yvonne Malmgren före detta handläggare för LSS.

"Vad inte regering förstår är att livet kan förändras över en natt."

Läs mer