GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Politiken ska ge förutsättningar för energipolitiken”

Replik på insändaren: ”Vilka ska satsa på förnybara energikällor?”.
Insändare • Publicerad 19 januari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi är i vad jag förstår i stort överens om energipolitiken Karl Erik Sahlander och jag. Det jag återkommer är att förklara vilka som är vi. Jag delar uppfattningen att det är problem med ett stort ägande utanför Sverige av den förnybara energin. Det beror nog på att det visat sig vara lönsamma investeringar, här borde svenska investerare vara mer på tårna.

Politiken ska ge förutsättningar för energipolitiken i vårt land. Samhället ska inledningsvis gynna nya innovationer på energiområdet men när de är etablerade så ska stödet upphöra. Vindkraften klarar sig i dag bra på egna ben, kärnkraften som vi haft sedan snart 60 år ska inte ha några subventioner. De ska dessutom betala för lagring av avfallet som ska lagras i mer än 100 000 år.

Vi som har ansvaret för energipolitiken är politiken, näringslivet, organisationer och alla vi medborgare.

Stig Davidson, Nybro

Tidigare inlägg:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.