Insändare

Persson (S) ännu svaret skyldig om Bastionen

Insändare Artikeln publicerades
Johan Persson (S) har fortfarande inte svarat på sju konkreta frågor om Bastionens framtid, skriver Patrik Delborn i en replik.
Johan Persson (S) har fortfarande inte svarat på sju konkreta frågor om Bastionens framtid, skriver Patrik Delborn i en replik.

Replik till Johan Persson den 7 september.

Vårt kommunalråd kommenterade i lördagens Barometern en tidigare insändare från mig rörande Bastionen. Jag ställde där ett antal frågor till Johan Persson (S), men kan konstatera att han är svaren skyldig. I stället har han svepande försökt redogöra för vad som, ur kommunens synvinkel, har hänt och planeras hända.

Fakta är att kommunens försök att få till en byggnation i Bastionen är stoppat av det högsta beslutande organet i denna typ av frågor, Mark- och Miljööverdomstolen, vilket väl borde räcka för att avsluta frågan. Men icke.

Johan Persson, nu säger du att platsen är tänkt att kunna användas för skolor, dop, bröllop, gudstjänster med mera. Mot detta finns absolut inget att invända. Platsen utnyttjas redan i dag flitigt av till exempel skolor, studenter på picknick, hundägare, och Kalmarbor som äter sin lunch. Detta kan man med fördel fortsätta att göra utan att man hugger ner träd, skruvar fast 800 sittplatser i den gamla stadsmuren och uppför biljettkiosk, stor scen med mera. Den tänkta byggnationen kommer att minska möjligheten för oss Kalmarbor att utnyttja parken för enkla arrangemang och spontana besök.

Den tänkta bebyggelsen ”utvecklar kulturvärdena på platsen och snarare ökar upplevelsen av befästningarna och riksintresset.”

Du säger att den tänkta bebyggelsen ”utvecklar kulturvärdena på platsen och snarare ökar upplevelsen av befästningarna och riksintresset”. Full respekt för din tanke. Men, sakkunniga i form av Riksantikvarien, Länsmuseet och miljödomstolarna har redan underkänt detta resonemang. Det tycker jag att man ska ta på allvar och lägga ner hela projektet.

Och Johan Persson, jag saknar fortfarande svar på sju konkreta frågor.

Patrik Delborn

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.