Insändare

Oskarshamns politiker accepterar försämringarna

Insändare Artikeln publicerades

Medborgarförslaget om att bygga återvinningscentraler i Påskallavik, Bockara och Kristdala samt återupprätta servicen i Misterhult ska besvaras vid kommunstyrelsens möte den 22 maj.

Vi som ställt förslaget är Göran Grönhammar, Lars-Åke Ryd, Claes Zachrison, Mats Ström och undertecknad. Vi ville att kommunen skulle driva på KSRR (Kalmarsundsregionens renhållare) för att få tillbaka något av samma service som tidigare.

Den förhoppningen grusas nu definitivt, vad vi vet har alla politiker från högraste högerpartiet SD på högerkanten till vänstraste Vänsterpartiet på vänsterkanten tyckt att allt är bra i och med att Kristdala också får en självbetjäningscentral liknande den i Figeholm. Att Kristdala skulle få en central är för övrigt ingen nyhet det beskedet fick vi vid ett möte med förbundschefen Jan Fors för flera år sedan i samband med ett möte på Storskogen i Oskarshamn. Nyheten är väl den att Oskarshamns politiker accepterar försämringarna på landsbygden utan att bjuda motstånd. Så skruvar man ner servicen bit för bit.

Ett återkommande tema från makthavarna har varit att servicenivåerna inom KSRR:s övriga medlemskommuner var mycket sämre än i Oskarshamn, därför så valde de att stänga ner återvinningscentralerna vid övertagandet 2015 i Oskarshamns kommun. Det är något märkligt med politikerna idag, de har fått ett känsligt högeröra i dag och lyssnar på tjänstemän och byråkrater som föreslår centraliseringar och försämringar för landsbygden, men hör inget med vänster öra från alla de som drabbas och protesterar mot försämringarna. Får alla bara det lite jävligare så är det lättare att leva med jävligheterna tycks tanken vara från Oskarshamns politiker.

Näst på tur står sjukvården i Sverige som ska centraliseras och specialiseras efter en uppmärksammad och tvivelaktig utredning som alla politiska partier okritiskt svalde med hull och hår. För patienternas bästa, tveksamt? Numera har det blivit så med mig att jag hör dåligt både på höger och vänster öra och blivit mer ohörsam och immun mot locktoner från makthavare från både höger och vänster. Om jag ska rösta i valet i år? Tja, något annat är otänkbart för mig, det finns ju annat än sopor. Det gäller väl att höja blicken och vidga horisonten lite.

Sven Ström

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.