GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nybro Kommun sparar på barnens framtid

Ett av de viktigaste ansvaren för en kommun är att ge barnen de kunskaper de behöver för att utbilda sig till det yrke de önskar samt att detta sker i en för barnen bra miljö.
Insändare • Publicerad 30 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Barnens framtid måste prioriteras av kommunen”, skriver insändarskribenten.
”Barnens framtid måste prioriteras av kommunen”, skriver insändarskribenten.

Detta anser jag, med flera, att inte Nybro Kommun uppfyller. På grund av bristen på lärare blir det en stressig och otrygg miljö i skolan, vilket kan leda fram till psykisk ohälsa för vissa barn. På grund av att läraren inte hinner med på lektionerna så ökar läxorna för barnen. Detta får till följd att föräldrarna och barnen måste lägga mer tid av sin fritid på läxläsning, vilket oftast leder till stress. Många föräldrar har inte tid eller kan inte hjälpa barnen, vilket gör att det blir ojämnlikt i skolan, på grund av att ämnen inte hinns med i skolan. Barnen får till och med läxor under loven. I dag verkar det som om arbetsmiljö för lärarna är viktigare än för eleverna. Förr var bland annat kvartssamtal lagda på kvällstid, medan det i dag sker på dagtid. Detta innebär att föräldrar måste ta ledigt från jobbet, vilket kan vara 40–50 föräldrar i en klass, i stället för att 1–2 lärare får ersättning för kvällsjobb. Att detta leder till försämrade studieresultat är lätt att förstå och vilket samhälle skapar inte detta i framtiden? Barnens framtid måste prioriteras av kommunen.

Skattebetalare-till vad?

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.