Annons
Insändare

”Nybro kommun har tappat greppet”

Två av kommunens viktigaste uppgifter är att tillhandahålla god omsorg och skola. Tyvärr har politikerna i Nybro misslyckats med bägge uppgifterna.
Insändare • Publicerad 15 november 2023 • Uppdaterad 17 november 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Skolan är underbemannad vilket leder till sämre skolresultat och mer stök i klassrummen. PRO har fått kallas in för att eleverna skall vara trygga på rasterna.

När det gäller omsorgen så är den underbemannad, personal med språkproblem och personal med bristfälliga kunskaper anställs. Detta är inte värdigt våra äldre och skapar en otrygghet.

Annons

Det senaste för att spara pengar är att döpa om Madesjögläntan till trygghetsboende för att slippa massa åtaganden som att inte driva restaurangen. Detta trots att ni vet att de som bor där behöver ständig hjälp från personalen. Dessutom byggs två huskroppar mitt emot Balder, som skall vara trygghetsboende.

Jag vet inte vilken syn ni politiker har på våra unga och gamla men den verkar inte vara vidare empatisk. Tyvärr verka det vara på skolan och omsorgen ni sparar mest medan ni satsat 2,5 miljoner på politiker, en dyr hyra för kommunstyrelsen på hotellet och inga besparande åtgärder på personalen i Balder. Ni anlitar konsulter till både det ena och det andra. Varför inte då anlita en rationaliseringskonsult som tar bort överflödig personal och uppgifter kommunen inte behöver tillhandahålla. Då skulle ni verkligen spara pengar.

Skattebetalare – till vad

Annons
Annons
Annons
Annons