GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu måste våldet mot kvinnor och flickor upphöra

Trots förändringar i lagstiftning och mer resurser till olika myndigheter fortsätter våldet i olika former mot kvinnor och unga flickor – i vårt land och i vår kommun.
Insändare • Publicerad 25 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi i Zonta säger nej till våld mot kvinnor och flickor”, skriver insändarskribenten.
”Vi i Zonta säger nej till våld mot kvinnor och flickor”, skriver insändarskribenten.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den årliga världsomfattande kampanjen mot detta våld pågår den 25 november till den 10 december. FN, statliga och kommunala myndigheter samt olika organisationer är engagerade i 16-dagarskampanjen och Zonta International deltar under mottot ”Zonta says NO to violence against women”.

Under pandemin har kvinnors och flickors isolering ökat. Även våldet i hemmen har ökat och utsatta personer har inte kunnat eller vågat söka hjälp. Barn har i år, liksom tidigare år, fått uppleva att deras mamma misshandlats och i allt för många fall dödats.

Vi i Zonta säger nej till våld mot kvinnor och flickor, nej till barnäktenskap och nej till hedersrelaterat våld. Det är nu dags för handling som ger resultat och vi uppmanar alla i samhället att arbeta aktivt med dessa frågor.

Enligt Brottsförebyggande rådet, Brå, polisanmäldes i vår kommun 336 fall av våld mot kvinnor över 18 år under 2020. Dessa siffror manar till eftertanke. Nu måste våldstrenden brytas, det är hög tid att vi alla reagerar och agerar. Tillsammans måste vi alla arbeta för att få en förändring till stånd.

Carina Maxson, president i Kalmar Zontaklubb

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.