GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu måste landsbygden förmås att leva upp igen

Kan man tänka sig. Det verkar vara lönande att opponera sig. Nu öppnas äldreboendet i Misterhult.
Insändare • Publicerad 10 november 2021 • Uppdaterad 10 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Efter folkomröstningen – nu avgör en ombyggnad när boendet i Misterhult kan öppnas igen.
Efter folkomröstningen – nu avgör en ombyggnad när boendet i Misterhult kan öppnas igen.
Foto: Roger Carlsson

Vi bör dock påminna oss om att ej endast äldreboendet är angeläget utan hela landsbygden måste förmås att leva upp igen. Betänk att den kommande generationen, barnen, mår ej väl att många klumpas ihop i tätorterna. Därför vore det tacknämligt om barnfamiljerna kunde förmås att ta det djärva steget från Oskarshamn till Misterhult, Kristdala och Berga. Även Ruda och Långemåla behöver öka sitt invånarantal och vill gärna se lekande barn på de öde trädgårdarna. Nu har det ju blivit vanligare att jobba på distans och med tanke på det bör det bli lättare att bosätta sig ut på landet. Någon skattehöjning på grund av äldreboendets öppnande i Misterhult torde inte bli aktuellt. Oskarshamns kommun är stadd i kassa. Utan betänkligheter planerar man en ny arena, det får kosta vad det vill.

Aino Samuelsson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.