Annons
Insändare

Nu har Högsby kommun en chans att utvecklas – men vad händer?

Häromdagen fick jag ett tidningsurklipp från släktingar som visade att Roland Lohr gen Stahl har planer på att skaffa tomter för byggnation av nyckelfärdiga hus i Allgunnen.
Insändare • Publicerad 1 april 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här vill Roland Lohr gen Stahl bygga fritidshus.
Här vill Roland Lohr gen Stahl bygga fritidshus.

Men med stor bestörtning konstaterade jag att ett kommunalt utskott i Högsby kommun förkastar förslaget. Skälet till avslaget sägs vara att kommunen inte reserverar tomter till enskilda personer utan att det ska ske via mäklare. En mycket unik hantering av köpare och säljare.

Jag vill helst tro att kommunens ledning består av kunniga och välrenommerade personer som kan se sak och verkan och som även kan se utanför boxen. Därför blev jag oerhört förvånad över det beslut man tog i det aktuella fallet. Det är väl känt att en kommun som har befolkningsproblem och/eller tomma affärs- eller industrilokaler som Högsby och många andra kommuner har, ska se sig om efter andra utvecklingsmöjligheter.

Annons

Nu har Högsby kommun en chans att kunna utvecklas, men vad händer? Man säger nej tack. Vad är den verkliga orsaken? Beskriv den ärligt och utan omsvep. Och så Roland Lohr gen Stahl, ge inte upp – du har bygdens stöd!

Wärne Eriksson

Annons
Annons
Annons
Annons