GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu får det banne mig vara färdiggnällt från krögarna

Jag vill akta mig för att dra alla över en kam men det är några som stuckit ut i debatten och beklagat sig hur dom lider under pandemin vi alla berörs av. Men nu får det banne mig vara färdiggnällt från krögarna.
Bild från en tom uteservering under lunchtid vid Kungsträdgården i Stockholm.
Bild från en tom uteservering under lunchtid vid Kungsträdgården i Stockholm.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är djupt provocerande när man gnäller över reducerade öppettider och beklagar sig över att besökare inte hinner se klart en fotbollsmatch när problemet är så mycket större.

Har man inte slagit upp en endaste dagstidning senaste året? Har man helt missat omfattningen av vad vårt samhälle går igenom just nu, globalt. Jag är övertygad om att exempelvis alla inom vården med glädje skulle byta bort pandemin mot att missa lite av en fotbollsmatch på en sportbar.

Om färre folk på krogen kan hjälpa vårt gemensamma samhälle att klara denna prövning bara lite bättre så måste vi vara beredda att betala det priset tillsammans.

Så snälla; Sluta gnälla i er egen, förvisso ansträngda bubbla. All respekt. Lägg den energin på att försöka hjälpa samhället till en mer normal nivå. Det är allas ansvar. Även krögarnas.

Nota Penne

Läs mer