GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu är det dags att lägga korten på bordet

Angående skjutningar och knivmördande i lilla Kalmar.
Insändare • Publicerad 26 maj 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Mats Holmertz

Först måste jag berömma våra poliser. När de får ett larm om skjutning åker de genast dit. 99 procent av oss andra hade sprungit åt andra hållet. Förvisso har de utbildning och till viss del utrustning, men jag är likväl väldigt imponerad och tacksam för deras sätt att utföra sitt arbete. I sammanhanget ska vi inte glömma alla väktare som gör en otroligt bra insats för vår säkerhet.

Med det sagt kommer jag till vissa "tillkortakommanden" eller ska jag säga en verklighetsbeskrivning som inte stämmer med verkligheten.

Jag blir stum när jag hör Johan Persson säga: ”Vi gör allt och har satsat mycket pengar på detta”. Polischefer säger att de gör allt och sätter in extra resurser.

Nu är ju sanningen den att ni inte har agerat i tid. Senfärdiga är bara förnamnet. Ringde inga klockor när det i stort sett var upplopp utanför restaurangerna på Larmtorget, ringde det ingen klocka när det brann bilar i Norrliden, ringde inga klockor när man eldade ner köpcentret i Berga, ringde inga klockor när det var mer eller mindre öppen nakortikaförsäljning vid tågstationen och Baronen?

Tala inte om att ni blev tagna på sängen, jo förresten ni låg ju och sov så det stämmer.

Nu är det dags att lägga korten på bordet. Det är ni skyldiga oss medborgare i Kalmar. Jag och många med mig vill veta var dessa kriminella bor, vilket medborgarskap de har, i vilka områden de rör sig. Sluta snacka om utredningstekniska skäl, etcetera. Ni ska inte skydda personer som varit kriminella sedan 12-årsåldern – ni ska skydda de laglydiga, de som jobbar och pensionärerna. Förstår ni?

Jag är 67 år och har arbetat hela mitt liv, bor i Funkabo. Nu när jag går ut med min hund klockan 22-23 ser jag mig över axeln. Mina vänner går inte ut när det är mörkt. Det är oss ni ska skydda. Inte yrkeskriminella ungdomars integritet. Att det ska vara så svårt att förstå i Sverige.

Stefan Almén

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.