GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ni som inte vaccinerar er förstör min ungdomstid

I dag vill jag vara självisk. Jag vill ta mig tiden att kritisera, klandra och svartmåla en grupp människor utifrån ett egoistiskt syfte. Efter att kollat på senaste presskonferensen där de nya restriktionerna presenterades brast jag ut i tårar.
Insändare • Publicerad 10 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Ni som inte vaccinerar er, vad är ni rädda för? Vilka konspirationsteorier är det som förhäxar er?”, undrar insändarskribenten.
”Ni som inte vaccinerar er, vad är ni rädda för? Vilka konspirationsteorier är det som förhäxar er?”, undrar insändarskribenten.Foto: Johan Nilsson/TT

Jag är ung, frisk och ska ta studenten till sommaren. Hela det kommande halvåret är vad jag sett fram emot under min senare uppväxt. Att få socialisera mig, träffa nya människor och festa är det som ger mig energi. Givande intressen tänker ni kanske, och ja faktiskt. Något jag säkerligen delar med många andra, jämngamla med mig såväl som äldre. Om vi skulle behöva ta oss till “fas 3” i införandet av restriktioner kommer allt det som ger mig glädje tas ifrån mig. Om jag fick chansen att strunta i restriktionerna skulle jag, men när skolor, restauranger, barer och klubbar stänger ner finns det ingen möjlighet att göra det oavsett vad jag vill.

Det huvudsakliga problemet ligger i att människor som väljer att inte vaccinera sig blir svårt sjuka, belastar vården och tvingar regeringen att införa dessa restriktioner. Du som klagar på att du inte får träffa din släkt över jul, är du vaccinerad? Du som ger sjuksköterskorna på intensivvården ännu en anledning att överarbeta, är du vaccinerad? Är alla dina vänner vaccinerade? Det är mina. Jag och alla människor i min närhet har tagit sitt ansvar och vaccinerat sig. Varför ska vi behöva lida av andra människors irrationella val?

Ni som inte vaccinerar er förstör min ungdomstid. Själviskt tänkt? Det är lite mitt syfte. Ni som inte vaccinerar er är samma människor som med glädje accepterar de nya restriktionerna. Ni som inte vaccinerar er, vad är ni rädda för? Vilka konspirationsteorier är det som förhäxar er? Snälla ge mig en en förklaring så att jag kan förstå. Ni som inte vaccinerar er kastar den roligaste tiden i mitt liv i sopkorgen.

I dag vill jag vara självisk, precis som du som inte vaccinerar dig.

C.N

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.