GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"När släcks gatubelysningen?”

Eftersom att spara el kommer ge en mycket stor effekt på elpriset så är privat och kommunalt sparande nu av största vikt.
Insändare • Publicerad 19 september 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Kalmar län bör vara en förebild för andra län. Vi kunde släcka belysning och låta bli varmvatten under 1970-talet. Vi kan släcka i bostadshus, bostadsområden, offentliga byggnader. Varför ha tänt hela nätterna runt hela hus? Tänd en ytterkants vid dörren med sensorlampa. Vem går i parker på nätterna? Sänk inomhustemperaturen till 18 grader, man vänjer sig snabbt. Stäng av tv ett par dagar per vecka och se vad som händer rent socialt. Återgå till handkraft med hushållsgöromål. Detta är väl ingen standardsänkning? Snarare ett hälsosammare sätt att leva psykiskt, fysiskt och socialt.

Victor

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.