GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Något radikalt måste till för att förbättra ekonomin i Nybro

Efter åtskilliga artiklar om Nybro kommuns dåliga ekonomi och hur detta hanteras slås man av att det är alltid de längst ut i behovskedjan som ska belastas.
Insändare • Publicerad 20 november 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Jag anser att de folkvalda ska försöka leta kostnader som är av icke obligatorisk karaktär”, skriver insändarskribenten.
”Jag anser att de folkvalda ska försöka leta kostnader som är av icke obligatorisk karaktär”, skriver insändarskribenten.Foto: Arkivbild

Betalar Nybro kommun en tjänst åt Nybro företagsgrupp och varför i dessa tider? Jag anser att de folkvalda ska försöka leta kostnader som är av icke obligatorisk karaktär som den ovan nämnda.

Hela den kommunala verksamheten har tydligen vuxit så att kommunhuset Balder blivit för litet och nya lokaler har behövt hyras in för 1 369 000 kronor om året, är det då inte dags att se över den egna organisationen eller ska denna få fortsätta att svälla och till vilkas nytta?

När vi nu ser och upplever det besvärliga och snart passerade årets olika kostnadsökningar för Nybros innevånare undrar man om inte något radikalt måste till för att förbättra ekonomin. Kanske är det hög tid att genomföra någon kommunsammanslagning för att uppnå stora ekonomiska synnergieffekter och kompetens? Kanske är det tid att omvärdera effektiviteten i de verksamheter som inte handlar om människors väl och ve och utifrån kommunens obligatoriska uppgifter? Kanske är det tid att inte anlita externa konsulter?

Vi är många nu som inte accepterar nonchalansen och attityden Nybro kommuns ledning uppvisar den är minst sagt beklämmande och snälla ta bort alla floskler om att vara attraktiv arbetsgivare, vilket kanske stämmer in på de ”högsta hönsens” egoism.

Vid nästa in/utflyttningsmätning är risken uppenbar att fler väljer att söka sig från ”attraktiva” Nybro kommun.

”Robin Hood”

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.