GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Munskydd och slips – en trafikfara

Det är bra att KLT kräver munskydd på chaufförer av färdtjänst och sjukresor. Men då borde de få riktiga munskydd.
Insändare • Publicerad 10 juli 2021 • Uppdaterad 10 juli 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten anser att busschaufförerna på Kalmar länstrafik borde få ”riktiga” munskydd och slippa att bära slips.
Insändarskribenten anser att busschaufförerna på Kalmar länstrafik borde få ”riktiga” munskydd och slippa att bära slips.

Pappbiten som täcker för normal andning och ger imma på glasögon är en trafikfara. Jag ser på många chaufförer att de är sömniga och trötta av syrebrist och en del säger själva: ”Åh, vad trött jag är”. Det är farligt i trafiken.

KLT kräver att chaufförerna ska ha slips. Varför – vi kommer ju inte bättre fram på resorna för det. Slipsen ska vara ordentligt knuten runt halsen. Slipsen är ett stort hinder i arbetet då chauffören ska böja sig för att spänna fast rullstolar där slipsen kan fastna i hjulen, hjälpa till att fästa passagerarnas säkerhetsbälten och annat då slipsen är ett stort hinder. Prydligt klädd och vit skjorta räcker gott. Sommartid i värmen är både billigt munskydd av tunn papp och slips knuten runt halsen ett gissel för våra duktiga chaufförer.

Första april är ju bara en gång om året, men detta aprilskämt äger rum året runt.

Anne Wilks, handikappad diversearbetare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer