Annons
Insändare

"MMA-matcher borde vara barnförbjudna”

Av vilken anledning utövar vi en sport där man vinner när motståndaren är "sönderslagen"?
Insändare • Publicerad 12 december 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bild från lördagens MMA-gala i Kalmar.
Bild från lördagens MMA-gala i Kalmar.Foto: Henrik Eriksson

I denna tidning måndagen den 12 december står det under en av många bilder i ett fylligt reportage: "Daniel Bergström blev sönderslagen av Daniel Karlsson och matchen bröts."

Antar att den sönderslagne Daniel var tvungen att åka till akuten och lappa igen såren? En akut som redan är hårt belastad av fall som är mer vardagsnära, i dessa tider fallskador med mera.

Annons

Tur för samme Daniel att sjukvården alltid tar sitt ansvar och hjälper skadade människor oavsett hur en skada uppstått. I annat fall kunde svaret blivit: "gå tillbaka dit du kommer ifrån och hjälp dig själv."

Under en annan bild används ordet "wow". Det är när någon sparkar någon i ansiktet med avsikten att han skall falla avsvimmad ner. Enligt reportaget gillade läktaren det och skrek just "wow".

Till och med tjejer var där och försökte "slå sönder" varandra. Fullständigt obegripligt.

Jo, jag vet att i boxning är det samma sak, man vinner när man slagit ner motståndaren eller skadat hen på ett sådant sätt att hen inte kan fortsätta matchen. Ändå lite mer juste och man sparkar inte sin motståndare. Slag "under bältet" är inte tillåtet.

Är möjligheten att gå på sådana här matcher barnförbjudna eller är alla åldrar välkomna? Det borde vara barnförbjudet. "Våld skapar våld" heter det ju och det kan ju vara lätt att tro att man kan sparka en annan människa i ansiktet utan åtgärd.

Undrar vad en eventuell domare i en sådan här match har för instruktioner – om några?

Rolf B Bertilson, Drag

Annons
Annons
Annons
Annons