GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mina barn har skolplikt – men ingen skolskjuts

Mina barn nekas skolskjuts, både från Kalmar kommun och Nybro kommun. Även deras skola, Kalmarsundsskolan, nekar dem skolskjuts.
Insändare • Publicerad 1 oktober 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Barnen har skolplikt, då ska de väl också kunna få ta sig till och från skolan på ett bra sätt?!”, undrar insändarskribenten.
”Barnen har skolplikt, då ska de väl också kunna få ta sig till och från skolan på ett bra sätt?!”, undrar insändarskribenten.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Året var 2019 och jag och min sambo hade hittat vårt hus som skulle funka för oss alla, och alla då är vi varannan vecka tio personer, vissa dagar annars sju. Huset ligger i Skillerhult, cirka 1,5 mil utanför Kalmar, och vi hamnar då i Nybro kommun.

Vi flyttade in juni 2019 och än i dag krigar jag med både Nybro kommun och Kalmarsundsskolan där mina barn går i skolan. Barnen har skolplikt, då ska de väl också kunna få ta sig till och från skolan på ett bra sätt?!

Jag har fyra barn på Kalmarsundsskolan och deras pappa bor kvar i Kalmar så att byta skola är inte ens på tapeten. Jag och min sambo jobbar i Kalmar, så varför köra åt fel håll?

”Nybro kommun ger ingenting för att de går i skolan i Kalmar.”
En mycket irriterad mamma

Barnen får inte skolskjuts till och från hemmet genom sin skola för att vi bor i Nybro kommun. De kan få busskort så dom kan få åka inom Kalmar kommun, men då måste de ändå cykla eller gå 1,5 mil in till Läckeby där bilarna kör i 80 kilometer i timmen så att de kan ta buss 401. Helt sjukt. Eller ta en buss som går 6 kilometer härifrån, men den resan skulle ta två timmar och de skulle inte ens komma i tid till skolan.

Nybro kommun ger ingenting för att de går i skolan i Kalmar.

Då barnen inte får skolskjuts så har jag fått gå ner i arbetstid både på morgonen och på eftermiddagen varannan vecka när jag har mina barn hos mig. Detta för att de ska kunna komma till skolan som börjar klockan 8.20 och sen komma hem efter skolan utan att behöva stå ute och vänta i två timmar.

Jag tycker att detta är helt sjukt, vart är vi på väg? Barnen börjar samtidigt och kan åka hem samtidigt med, så det skulle vara en bil som tar dem till och från Kalmar.

En mycket irriterad mamma

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.