GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Massorna från Bergkvara måste läggas på deponi

Torsås kommun vill lägga muddringsmassorna från småbåtshamnen i Bergkvara på före detta soptippen Hallagärde.
Insändare • Publicerad 4 december 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är mycket kemikalier från båtfärgerna och båtmotorerna och det måste vara miljöfarligt avfall”, menar insändarskribenten.
”Det är mycket kemikalier från båtfärgerna och båtmotorerna och det måste vara miljöfarligt avfall”, menar insändarskribenten.Foto: Leif Pettersson

Det är mycket kemikalier från båtfärgerna och båtmotorerna och det måste vara miljöfarligt avfall. Lägger Torsås kommun massorna på soptippen kommer vattendragen att påverkas av gifterna. Muddringsmassorna måste läggas i deponi. Torsås kommun måste arbeta för ett hållbart samhälle.

Jan-Erik Persson

LÄS MER: Fler publiceringar om muddringen:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.