GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Märkligt att ett nytt bostadsområde ska behöva ha tolv bussar vid husknuten varje dag”

Insändare • Publicerad 11 november 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”För mig känns det märkligt att ett nytt bostadsområde, dessutom med en välfylld förskola, ska behöva ha alla dessa tolv bussar körande vid husknuten varje dag”, skriver skribenten.
”För mig känns det märkligt att ett nytt bostadsområde, dessutom med en välfylld förskola, ska behöva ha alla dessa tolv bussar körande vid husknuten varje dag”, skriver skribenten.Foto: Mattias Pettersson

När samhället utvecklas och befolkningen ökar sker en nödvändig och välkommen utbyggnad av bostäder. I Färjestaden har detta varit fallet alltsedan brons tillkomst på 70-talet. Viktigt vid nybyggnad av bostäder är också omgivande infrastruktur. Att man kan leva, gå och cykla i närområdet på ett tryggt och säkert sätt är viktigt.

I går på morgonen räknade jag inte mindre än sex skolbussar, vilka alla körde in i nya bostadsområdet Grodgatan/Paddgatan efter att ha lämnat elever på skolan vid Järnvägsgatan öster om Hälsocentralen. Har svårt att förstå att ingen samhällsplanerare löst det med lämplig vändplats vid skolan. För mig känns det märkligt att ett nytt bostadsområde, dessutom med en välfylld förskola, ska behöva ha alla dessa tolv bussar körande vid husknuten varje dag.

Sven-Åke Svensson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.