GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många satte kaffet i halsen när hyresavin damp ner

Det vi nu läser om i alla insändare angående Kalmarhem är vad Nybro Bostad AB genomförde i Nybro.
Insändare • Publicerad 26 oktober 2020 • Uppdaterad 28 oktober 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
NBAB ÖrsjöNybro bostäder
NBAB ÖrsjöNybro bostäder

Vi fick 3–10 procents hyreshöjning – och vi var många som satte kaffet i halsen när en hyresavi damp ner i början av maj. Mitt i pandemin var detta både olägligt och oförskämt. Jag har läst att om man höjer hyrorna över det normala så ska vi bli förvarnade. Men icke.

Det är otroligt många ensamstående fattigpensionärer som drabbas. Husen är mellan 30–35 år utan någon renovering.

Bostadsbolaget säger att de tagit ut för lite i hyra i många år så därför har det inte blivit någon renovering. Men det ska ju avsättas pengar till renovering, frågan är nu då om det inte gjorts. Hyresgästföreningen har misslyckats med att förhandla, så nu sitter vi på pottkanten. Pensionerna har inte höjts något nämnvärt på många år. Men alla fasta avgifter höjs så vi som är pensionärer halkar efter mer och mer medan de som bestämmer över oss höjer sina egna löner. Oförskämt.

Tänk först och tänk rätt.

Besviken fattigpensionär

LÄS MER: Fler publiceringar om hyrorna:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.