Insändare

”Majoriteten vill lösa problemet med Folkets Hus”

Öppet brev till styrelsen för Folkets Hus i Blomstermåla och till kommunstyrelsen i Mönsterås kommun.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Insändare • Publicerad 15 maj 2023

Jag tror att majoriteten av kommuninvånarna vill lösa problemet med Folkets Hus i Blomstermåla. Att Moderaterna och Sverigedemokraterna är kritiska till utvecklingen måste man ha all förståelse för, om man kan något om bakgrund och historia. I likhet med många andra ideella föreningar har Blomstermåla Folkets Hus på senare år haft svårt att etablera en styrelse.

Samhällets största företag, som tidigare supportade föreningen, är inte längre lokalt ägda. Nu har vi en av kommunens största och vackraste samlingslokaler som flyter lite vind för våg.

Som Blomstermålabo sedan 70 år tillbaka vädjar jag om en mobilisering av enighet och samling för en gemensam framtid för hela Mönsterås kommun. Enligt min mening gäller det för styrelsen att snabbt byta namn på lokalen.

Personligen tror jag att ett namnbyte till förslagsvis Stranda Kulturhus vore första steget för att få bort gamla politiska motsättningar.

Sedan tycker jag att det skulle vara ett stort plus om någon handlingskraftig person från Moderaterna ville engagera sig i styrelsen.

Tyvärr genererar ingen kulturverksamhet tillräckliga medel för att bli självfinansierad. Hur man med en investering skulle kunna minska behovet av framtida bidrag är en aktuell fråga.

Folke BL Johansson, F.d. företagsledare

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.