Annons
Insändare

(M)affiametoder i nomineringskommittén i Kalmar län

Nu har det hänt igen i Moderaterna. Den 3 november kunde vi läsa om att ytterligare en erfaren och engagerad politiker petats till förmån för en mindre krets inom partiet.
Insändare • Publicerad 11 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Genom sitt agerande har partiets nomineringskommitté i Kalmar uppvisat rena maffiametoder”, skriver insändarskribenterna.
”Genom sitt agerande har partiets nomineringskommitté i Kalmar uppvisat rena maffiametoder”, skriver insändarskribenterna.Foto: Linn Malmén/TT

Som medlem i ett demokratiskt parti förväntas vi ha möjlighet att påverka vem som är med och representerar oss kommunalt, regionalt och nationellt. Så är inte fallet inom Moderaterna i Kalmar län. Partiets nomineringskommitté rensar systematiskt bort konkurrens, erfarenhet och engagemang genom att välja bort kandidater som i föregående val varit partiets mest kryssade kandidater. I stället har en mindre krets inom partiet gynnats vid såväl nominering av kandidater till riksdagen som till regionen. Kretsordföranden i Västervik säger att hon inte tror att det finns någon möjlighet att ändra på nomineringskommitténs förslag utifrån hur stadgarna i Kalmar län är skrivna. Inget ytterligare förslag än nomineringskommitténs förslag till stämman tycks alltså vara möjligt att läggas fram. Vi är många inom partiet som är mycket kritiska till det förfarandet. Genom sitt agerande har partiets nomineringskommitté i Kalmar uppvisat rena maffiametoder. Systrar och bröder – tjänster och gentjänster.

På nationell nivå arbetar partiet hårt och gemensamt för att få en moderatledd regering efter valet 2022. Nomineringskommittén i Kalmar län bör göra detsamma men tycks dessvärre ha helt andra arbetsmetoder.

Annons

Katarina Andersson

Ingvar Ahlström

Eva Ahlström

Essie Svensson

Björn Synnerstad

Ingrid Synnerstad

Annons
Annons
Annons
Annons