Annons
Insändare

Lyft blicken – planera hela Grönhögen nu

Nyckeln att få igång inflyttning av företagare och bofasta till Sydöland är att det finns byggklara tomter.
Insändare • Publicerad 6 oktober 2020 • Uppdaterad 7 oktober 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Fler och fler söker en bostad på Sydöland, men var ska de hitta en tomt, en bostad, en plats att driva företag?” Den frågan ställer sig insändarskribenten.
”Fler och fler söker en bostad på Sydöland, men var ska de hitta en tomt, en bostad, en plats att driva företag?” Den frågan ställer sig insändarskribenten.Foto: Pia Olofsson

Utbudet på Hemnet är minst sagt skralt. I Grönhögen väntar vi på att kommunens mark detaljplaneras.

Under många år har kommunen prioriterat att göra Färjestaden till stad, utvecklingen av mindre orter och byar har fått stå tillbaka. Men trenden har vänt och i dag flyttar folk från städer, de söker sig till landet, till mindre orter, där bykänslan finns kvar och man kan bo granne med maten och naturen. Man söker en plats där tryggheten och lugnet ger livet en djupare mening.

Annons

Med fiberbredband kan man jobba på distans, något som alltfler upptäckt detta märkliga år 2020.

Fler och fler söker en bostad på Sydöland, men var ska de hitta en tomt, en bostad, en plats att driva företag? Med en alltmer åldrande befolkning behöver vi vända trenden med en inflyttning av nettoskattebetalare.

Det är hög tid att Mörbylånga kommun lyfter blicken från stadsbygget och gör det möjligt för fler att bygga, bo och driva verksamhet på södra Öland. Vi är oerhört glada att kommunen är på gång med detaljplaner och hamnen i Grönhögen.

Återstår att sätta igång med detaljplanen på Syrenvägen som kan vara nyckeln till en nystart, där spaden i marken bör vara möjlig senast 2022. Där behövs en handläggare nu!

Eva Dillner

Grönhögen

LÄS MER:

BLOGG: Här kan du läsa ett mer utvecklat resonemang av Eva Dillner om Grönhögens framtid.

Fler artiklar om Grönhögen:

Annons
Annons
Annons
Annons