GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Lätt att bli av med pengar om man felar med p-avgiften”

Oj, så lätt att bli av med pengar om man felar med parkeringsavgiften i Oskarshamn.
Insändare • Publicerad 12 januari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Förra julen fick jag plötsligt fel på min bil. Den bara stannade. Jag körde åt sidan, glad att jag inte krockade, och satte upp triangel i bakrutan för att visa att något hade hänt. Det var kväll och dagen efter bärgades min bil men visst fick jag parkeringsböter på 600 kronor. Före jul, en söndagseftermiddag, parkerade jag utanför Elefanten. Visste att man skulle ha parkeringstillstånd men trodde att det nog inte gällde helg. Men för att vara "duktig" så skrev jag på en lapp bredvid parkeringsskivan att jag var på cirka en timmes besök på Elefantens äldreboende. Angav avdelningsnamnet. P-skivan gäller ju två timmar. Men visst satt det en parkeringsböter på 600 även denna gång. Visst, vakten har gjort sitt och jag får skylla mig själv. Vad jag reagerar på är sättet att få tillstånd. Som nu: Slaskigt väglag, jag med kassar med julklappar och en stödkäpp, då ska jag lämna bilen för att ta mig in i entrén, vidare till hissen, in på avdelning och leta upp personal, ner igen, i hiss och ut i slasket för att lägga ett intyg. Så tillbaka igen. Hämta den lilla "lappen" i bilen, när jag ska hem upp i hiss, in på avdelning för att tacka för lånet och tillbaka till bilen. Finns det verkligen inget smidigare sätt att parkera bilen? Visst det finns parkeringsplatser längre bort men då är det långt att gå, åtminstone om man passerat 80. Parkeringsvakten hinner ju kontrollera medan jag hämtar eller lämnar intyget jag lånat. Jag skulle gärna betala en slant om jag finge ha intyget och använda när jag parkerar på den tomma parkeringsplatsen och lättare kan hälsa på de som bor på Elefanten.

Gammal tant som hellre kör bil än stapplar

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.