GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Låt skogens vilda djur leva i frihet

Insändare • Publicerad 20 maj 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Låt skogens vilda djur leva i frihet, inte som utställningsobjekt i ett litet hägn”, skriver insändarskribenten.
”Låt skogens vilda djur leva i frihet, inte som utställningsobjekt i ett litet hägn”, skriver insändarskribenten.Foto: Pontus Lundahl/TT

Läste i Oskarshamns-TIdningen om barnen i Målillaskolan som besökt en älgpark i närheten. Min undran är, vem har rätt att äga vilda djur, i detta fall älgar? Att stänga in dem i hägn och sedan visa upp dem för betalande publik. Smaklöst tycker jag. Det rimmar illa med programmet som nyligen sänts på SVT, den stora älgvandringen, där man filmat älgar i dess rätta element. Låt skogens vilda djur leva i frihet, inte som utställningsobjekt i ett litet hägn.

Kerstin Kreutz-Sabel

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.