GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Låt hellre din hund ta dig på en promenad!

Går du verkligen ut med hunden? Eller ska hunden gå en promenad med dig?
Insändare • Publicerad 23 november 2022 • Uppdaterad 24 november 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En matte och insändarskribent ger dig råd hon anser stärker banden till din hund.
En matte och insändarskribent ger dig råd hon anser stärker banden till din hund.

Vissa människor vill att vi ska tänka när du går ut med din hund att den ska vara vid din sida och inte dra i kopplet och inte vara uppmärksam på något annat än att gå.

När du går ut med din hund är det bara lite motion och frisk luft för dig själv. Men för en hund är det mycket, mycket mer! Hunden är inte intresserad av frisk luft och inte heller intresserad av att träna. Det den är intresserad av är att kommunicera med andra hundar. De letar efter andra märken på hundar och när de hittar dem kommer de att göra sina egna märken genom att kissa eller skrapa sina tassar på marken och det är så de kommunicerar med hundarna i området. Hundar är också intresserade av att upptäcka nya saker som vi inte kan se eller kan se. Detta är verkligen viktigt för din hund och att beröva honom detta, eller henne, är absolut inte bra. Att stoppa din hund från att utforska sin miljö och kommunicera med andra hundar kommer inte att stärka ditt band med din hund och kan till och med göra att hunden blir deprimerad när den går.. En hund måste gå runt och lukta på marken för att hjälpa dem att kissa och producerar en tarmrörelse. De måste lukta på jorden!

”När du går ut med din hund ska du inte leda din hund dit du vill, utan din hund ska leda dig dit han eller hon vill.”
Signaturen Matte till LouLou

Du väljer området att gå ut med din hund i. Om du ska ta din hund till ett område där du kan ta av den på ett säkert sätt, gå först runt i området med kopplet på för att se till att det inte är någon fara, låt dem sedan av kopplet. När de är fria från kopplet är det mycket viktigt att aldrig ta bort blicken från dem mer än för en sekund eller två för att kontrollera din omgivning precis som att köra bil. Det tar bara sekunder för din hund att kasta sig iväg om den ser något. Så det är väldigt viktigt att hålla ögonen på sin hund och alltid veta exakt var den är. Låt ingenting distrahera dig från att titta på din hund. Om något är distraherande sätter du hunden i koppel omedelbart. När du går ut med din hund ska du inte leda din hund dit du vill, utan din hund ska leda dig dit han eller hon vill. Så länge hunden leder dig någonstans rimligt – låt den! Den vill utforska sin miljö, den vill använda sin näsa för vad den skapades för och resten av sina inbyggda verktyg som Gud hade gett dem! Genom att göra detta tar du också bort nyfikenheten som får en hund att springa iväg i första hand.

Att göra allt ovan kommer definitivt att öka bandet mellan dig och din hund! Så låt inte bara din hund gå en promenad med dig, utan låt hellre din hund ta dig på en promenad! Detta är ett sätt att berätta för din hund; Jag respekterar dig! Kom ihåg att allt handlar om kärlek, tillit och respekt!

Matte till LouLou

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.