GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kyrkans kärnuppgift är livsnödvändig

Insändare • Publicerad 7 september 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tycker att en sak saknas i många inlägg inför kyrkovalet jag läser här i tidningen. Svenska kyrkan ska enligt dem göra mycket gott, ibland nästan vara en moralmaskin.

Men Svenska kyrkan ska främst av allt vara en kyrka. I centrum av det som görs måste stå bön, lovsång och sakrament. Vi måste få lyssna till Guds ord, och få det pedagogiskt förklarat. Annat kan vi få på många ställen i dagens samhälle, ordet, sakramenten och syndernas förlåtelse enbart genom kyrkan.

Det är bra med en kyrka som engagerar sig i mycket. Men för oss som inte mäktar med att vara så fromma på egen hand är kyrkans kärnuppgift livsnödvändig.

Det är för att stärka det perspektivet Frimodig kyrka ställer upp i kyrkovalet.

Per Dahl, redaktör, Lindsdal

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.