GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Krigets effekter slår hårt mot de fattigaste pensionärerna

Öppet brev till riksdagsledamöterna i Kalmar län.
Insändare • Publicerad 25 maj 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Effekterna av Rysslands anfallskrig mot Ukraina leder till stigande priser som leder till stora påfrestningar för inte minst pensionärer med låga pensioner. Detta är särskilt oroande med tanke på att de redan innan levde under små omständigheter. Samtidigt kan vi notera att antalet väldigt rika i landet ökar − det sticker i ögonen. PRO har länge arbetat för ökade pensioner, framförallt till de fattigaste pensionärerna. Det gläder oss mycket att alla Riksdagens partier nu inser detta behov. Vi vill nu uppmana er alla att arbeta för bättre villkor både på kort och lång sikt för framförallt de fattigaste pensionärerna. För oss i Kalmar län är detta särskilt viktigt med tanke på att vi har många äldre och ett relativt högt kostnadsläge.

Roger Kaliff, ordförande PRO Kalmar län

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.