unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Koppla hunden – du har inte kontroll över den!

När jag var ute i fredags eftermiddag med min kopplade hund i parken bakom Stensberg i Kalmar ser jag på håll att det kommer en man med sin hund lös.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag ger min hund en leksak som han alltid får när vi passerar andra hundar. När vi möts säger mannen att "Gå bara lugnt förbi, min hund är inte hetsig". Och vad tror ni händer?! Jo, han har inte kontroll över sin hund. Den gör ett aggressivt utfall mot min mycket mindre kopplade hund.

Jag blir så irriterad. Med det som jag blir mest irriterad över är att mannen i fråga inte tog ansvar över det som hände. Han trodde att han hade pli på sin hund! Att han ens utsätter sin bästa vän för så stora risker. Hur skulle det ha blivit om hans hund skadat min hund allvarligt?

Om du läser detta, du hundägare som gick med din hund lös...koppla hunden: Du har inte kontroll över den. På Kalmar kommuns hemsida står de regler som gäller; Koppeltvång råder inom parker och planteringar och i anslutning till och på motionsspår. Det gäller även på offentlig plats inom Kvarnholmen, Varsholmen, Ängö, Malmen, Gamla stan och Bremerlyckan.

Irriterad matte

LÄS MER: Hundnytt i länet: