GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Kommunfullmäktige, var fanns SD?”

Kommunens högst beslutande organ är kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige är direkt valda av kommunens innevånare, att bestämma över mångt och mycket i kommunen. Denna mandatperiod sträcker sig över fyra år framåt, från och med 2022 och antalet delegater i fullmäktige baseras på hur många röster respektive parti fått i valet.
Insändare • Publicerad 24 november 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
" Tydligen är Mörbylånga kommuns ekonomi och dina skattepengar av underordnat intresse för Sverigedemokraterna i Mörbylånga”, menar skribenten.
" Tydligen är Mörbylånga kommuns ekonomi och dina skattepengar av underordnat intresse för Sverigedemokraterna i Mörbylånga”, menar skribenten.Foto: Johan Nilsson/TT

Så "kf" är en mycket viktig del av kommunens styrning och sammanträden hålls cirka en gång i månaden.

Den 21 november var det sammanträde i "kf" och årets viktigaste post skulle gå igenom och klubbas, nämligen kommunens årliga budget. En budget med många och synnerligen viktiga poster och framförallt är det här våra skattepengar fördelas inom kommunen.

Det betonades flera gånger från talarstolen hur viktig dessa folkvaldas uppgift är, ett hedersuppdrag att förvalta. Detta tycks kommunens Sverigedemokrater totalt ha missat. Vid årets val fick partiet in sex delegater till kommunfullmäktige. Vid detta möte den 21 november finns det bara två av sex delegater från SD på plats. Synnerligen märkligt, då en så viktig debatt som den inför kommande års budget stod på dagordningen.

Är det på detta sätt som SD i Mörbylånga återgäldar sina sympatisörer som röstat på partiet? Att SD, som enda parti väljer att överhuvudtaget inte delta i budgetdebatten tycks indikera ett bristande intresse för hur kommunens ekonomi sköts och ett svek mot mot sina väljare.

Att få sitta med i "kf" är en uppgift man åtagit sig. Här ska man föra fram partiets tankar och önskningar. Inför varje "kf" möte ska partiets "kf" grupp samlas och gemensamt gå igenom de frågor som kommer upp på mötet. Tydligen är Mörbylånga kommuns ekonomi och dina skattepengar av underordnat intresse för Sverigedemokraterna i Mörbylånga

Pia Schröder Arontorp

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.