Annons
Insändare

”Kommer bli störande med muslimernas böneutrop”

Enligt Barometern den 18 augusti ska en moské byggas intill Norrlidsvägen. Detta motsätter vi oss absolut.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Insändare • Publicerad 14 november 2023 • Uppdaterad 17 november 2023
Insändarskribenterna motsätter sig en moské vid Norrlidsvägen.
Insändarskribenterna motsätter sig en moské vid Norrlidsvägen.Foto: Henrik Montgomery/TT

Vi bor ganska nära denna platsen så vi vet att det kommer bli störande för omgivningen med muslimernas böneutrop. Visserligen ska minareten ej användas till böneutrop enligt Barometern men varför ska det det då byggas en minaret? Det är väl i så fall onödigt. Det är betydligt trevligare att höra klockringning från en svensk kyrka. Man vågar inte nämna någonting om problemen som uppstår, då blir man genast beskylld som rasist.

Alla grönområden försvinner, det finns snart ingen skog kvar, varken för människan eller för de vilda djuren. Dessutom kommer Norrlidsvägen att bli ännu mera belastad, där är redan nu mycket trafik med långa bilköer fram till Norra vägen. Och vart ska alla rådjuren och andra vilda djur ta vägen när skogen blir mindre efter moskébygget? Djuren är mycket illa utsatta redan nu, med golfbanan och bebyggelse ända fram till Lindsdal och längre norrut. Sedan har de motorvägen att passera. Skogen är de vilda djurens hem och deras trygghet.

Annons

Skogs- och djurvänner

Läs repliken här:

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons