unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

KFF och IFK Kalmar – er tid är nu!

Alldeles oavsett nu aktuella turer kring våra två elitlag i fotboll i Kalmar, finns all anledning att fundera lite djupare över föreningarnas framtid.
Insändarskribenten vill se ett djupare samarbete mellan IFK Kalmar och Kalmar FF – för båda klubbarnas skull.
Insändarskribenten vill se ett djupare samarbete mellan IFK Kalmar och Kalmar FF – för båda klubbarnas skull.
Foto: Arkivfoto
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Båda klubbarna är alltför vana vid att himmel lätt byts till dess motsatser. Fast det är ju också en del av tjusningen med idrott. Eller?

Modern klubbidrott är så otroligt mycket mer än att vårda ett elitlag som utövar sina favoritsysslor. Klubbarna har såväl skyldigheter som möjligheter, att vara viktiga aktörer i det som är väsentligt för ett uthålligt samhälle.

KFF har, inte minst genom bröderna Elm, börjat intressera sig för att ta ett samhällsansvar för ungdomar, långt mer utöver att träna fotboll.

IFK Kalmar är en av landets mest drivande klubbar inom mjuka värden, med idrottsskola, antidrogarbete, nattvandringar, inkludering, rörelsecoacher, jämställdhet, miljöengagemang med mera.

Båda föreningarna bedriver framgångsrika fotbollsakademier, fast var för sig.

quote
Jag är fast övertygad om att båda föreningarna skulle kunna stärka varandra. Riktigt rejält.

Såväl KFF som IFK Kalmar förtjänar betydligt mer av ”fast mark” under fotbollsskorna. I min värld finns det då bara en väg att gå – och den vandrar man tillsammans, in i framtiden!

Skall föreningarna lyckas vara samhällsbärare, kunna utgöra lysande förebilder, våga ta jämställdhetskampen tillsammans, intressera sponsorer och samhälle för det utökade ekonomiska engagemang som ovillkorligen krävs, ja då väntar såväl samarbetspartners som andra möjligheter om hörnet!

Mitt inlägg syftar inte till att belysa alla för- och nackdelar med ett djupare samgående. Det har jag inte kunskaper till och det skulle nog inte heller vara opartiskt. Men, jag har sett idrotten inifrån styrelserum och i liknande sammanhang i nära nog 40 år och utifrån det är jag fast övertygad om att båda föreningarna skulle kunna stärka varandra. Riktigt rejält.

IFK Kalmar startade idrottsskolan för drygt 30 år sedan och då i medverkan av bland annat KFF. Tränare från båda föreningarna arbetade tillsammans med morgondagens ungdomar. Det gick bra då. Dags att fortsätta på den vägen?

Rolf Möller

Medlem i IFK Kalmar

LÄS MER:

Vi har samlat allt om IFK Kalmar och Kalmar FF på våra specialsajter.