Annons

Käftsmäll från höga politiker till vårdpersonalen och allmänheten

Stefan Löfven, Morgan Johansson och Magdalena Andersson, saknar ni all form av respekt för oss medborgare och våra liv under den pågående och livsfarliga coronapandemi, som till dagens datum skördat snart 9 000 svenskars liv?
Insändare • Publicerad 6 januari 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Ni förödmjukar den vårdpersonal som snart är knäckt under den börda som sjukvården nu får bära med alla covidpatienter”, menar insändarskribenten.
”Ni förödmjukar den vårdpersonal som snart är knäckt under den börda som sjukvården nu får bära med alla covidpatienter”, menar insändarskribenten.Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

Hur kan Sveriges statsminister Stefan Löfven ena sekunden stå, gravallvarlig framför tv-kameror och påbjuda avhållsamhet från bland annat att besöka köpcentra och från att ge sig ut och resa? När han sedan själv ses shoppa ute på stan.

Hur och vad menar vår statsminister, som med hopknipta läppar och darrande och darrande både röst och haka, talar om stundens allvar inför hela nationen. Menar han inte det han säger?

Annons

Hur kan sedan Morgan Johansson ge sig ut i vimlet för att köpa julklappar och hur kan nu också Dan Eliasson bege sig ner till Kanarieöarna och vår finansminister Magdalena Andersson har minsann också rört på sig, firat jul i Sälen.

Vad menar ni nämnda fyra toppnamn i vårt svenska samhälle att detta ska ge för budskap till alla oss andra? Eller anser ni er stå snäppet över oss andra dödliga, som rekommenderas, att som exempel stanna hemma, undvika köpcentra och att använda munskydd?

Kanske ska jag använda citatet "how dare you?" och fråga hur kan ni se hela Sveriges vårdpersonal i ögonen efter detta. En sjukvård som vacklar, men ni anser kanske att just ni är mer värda än oss andra och på grund av detta har gräddfil in till respiratorer och annat livsuppehållande.

Har ni välavlönade politiker och tjänstepersoner så tråkigt under pågående pandemi att det kryper i brallan på er, precis som det gör på alla oss andra, som följer folkhälsomyndighetens kraftiga och deprimerande rekommendationer.

Ni förödmjukar dessutom den vårdpersonal som snart är knäckt under den börda som sjukvården nu får bära med alla covidpatienter. Kunde ni inte visa respekt ens för denna fantastiska grupp människor som vacklar under arbetsbördan?

Hur menar dessa politiker att jag nu ska tolka, lita på och efterleva de rekommendationer och påbud som nu kommer, när det gäller coronapandemin och den vaccinering som nu anbefalls?

Pia Schröder

Arontorp

Annons
Annons
Annons
Annons