Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Jobba inte för denna typ av etablering i Oskarshamn”

En kedja som säljer lösgodis, chips, läsk med mera har för avsikt att etablera sig i Oskarshamns centrum.
Insändarskribenten tycker att det finns nog med godsaker i centrum för att välkomna en nya butik med denna inriktning där.
Insändarskribenten tycker att det finns nog med godsaker i centrum för att välkomna en nya butik med denna inriktning där.
Foto: Johan Nilsson/TT
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ansvariga för centrumhandeln ser detta som en bra möjlighet att göra centrum mera attraktivt. Denna typ av utbud finns redan i en mycket stor omfattning inom dagligvaruhandeln med åtskilliga hyllmetrar av dessa produkter. Så den godissugne eller chipssugne har en enorm marknad till sitt förfogande. Om jag inte minns fel så fanns det en välfylld godisbutik granne med Sagabiografen. Varför blev denna nedlagd kan man undra.

All tillgänglig statistik pekar på att våra barn/ungdomar och vuxna ökar vad gäller övervikt och fetma. Den allra största orsaken till detta är överkonsumtion av läsk och godis, kanske i kombination med för lite motion. Socker i alla dess former triggar i gång vårt insulin som i sin tur har förmågan att lagra in fett i våra celler.

Nej, platsutvecklare i Oskarshamn, jobba inte för denna typ av etablering. Vad som skulle göra centrumhandeln mer attraktiv är bland annat en bokhandel och en Teliabutik som för övrigt fanns i centrum tidigare.

Jan Johansson

"Den godissugne eller chipssugne har en enorm marknad till sitt förfogande."

Läs mer