GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Politik

Jämställda Sverige är inte en slump

Att Sverige är ett av världens mest jämställda länder är inte en slump. Det är resultatet av ett aktivt jämställdhetsarbete. Ett arbete som S-kvinnor ofta gått i täten för.
Publicerad 24 juli 2018
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är med sorg vi nu ser de allt starkare krafter som vill vrida tiden tillbaka. Som vill skapa ett samhälle där kvinnor är andra klassens medborgare.

Sverigedemokraterna, med en riksdagsgrupp på drygt 75 procent män, visar gång på gång att de motarbetar jämställdheten.

Nyligen sa SD att de vill inskränka aborträtten till vecka 12. Det är ett förslag som inte stöds av vetenskapen och av väldigt få kvinnor. SD:s partiledare Jimmie Åkesson sa samtidigt att abort främst förekommer i fallerande familjer och han visar därmed ett fullständigt förakt för alla kvinnor som gjort abort, men också för kvinnors rätt till sin kropp. SD vill också införa en samvetsklausul, så att barnmorskor ska kunna säga nej till att genomföra abort.

Att införa frivillig sambeskattning är också ett förslag från SD, som direkt motarbetar kvinnor. När särbeskattningen infördes på 1970-talet var det en av de största frihetsreformerna för kvinnor. Att avskaffa sambeskattningen gjorde att det lönade sig för kvinnor att arbeta och få en egen inkomst, i stället för att vara hemmafru.

S-kvinnor vill tvärtemot Sverigedemokraterna stärka kvinnors rätt till sin kropp och kvinnors ställning på arbetsmarknaden. Vi vill bland annat förbjuda sexistisk reklam, skärpa sexköpslagen, införa heltid som norm och avskaffa lönegapet mellan kvinnor och män. Därför röstar vi för en Socialdemokratisk regering den 9 september.

S-kvinnor i Kalmar län

Anna Hedh, distriktsordförande

Selma Atac, tf ordförande Kalmar

Ewa Klase, ordförande Fliseryd

Eva Flykt, ordförande Röda Bönor

Cornelia Stamer, ordförande Oskarshamn

Ewa Ståhl, ordförande Västervik

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.