GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jag kommer inte längre att gå på Stensö

I dag såg jag fram emot en promenad på Stensö tillsammans med min hund. Vi tog den långa rundan runt Vasa stenen. Strax innan vi är framme vid Vasastenen, och där gång- och jogging stråket är smalt, möter vi en ung man i hög fart på en mountainbike.
Insändare • Publicerad 18 november 2022 • Uppdaterad 23 november 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är svårt för gående och mountainbikeåkande motionärer att samsas kring slingorna på Stensö, menar insändarskribenten.
Det är svårt för gående och mountainbikeåkande motionärer att samsas kring slingorna på Stensö, menar insändarskribenten.Foto: Pernilla Rudenwall

Då sikten för oss båda är skymd blev jag rädd för den framfarande figuren. Vi hamnade i diskussion där den unge mannen menade att han hade all rätt att cykla fort då slingan är en träningsslinga för mountainbike.

Va!?

Vi skildes upprörda, men efter en kvart kom han ifatt oss och bad om ursäkt för sin otrevliga framtoning. Mycket uppskattat såklart och vi landade i att vi var eniga om att vi är oeniga om cyklarnas framfart.

Jag söker efter skyltar i området om fartbegränsning, om på vilken sida vi ska gå, jogga respektive cykla på. Finner endast förbudsskyltar som gäller hund. Väl hemma och koll på kommunens sida om Stensö fritidsområde inser jag att kommunen gör reklam för mountainbike på Stensö!

Jag kommer inte längre att gå på Stensö då det är förenat med olycksrisker för oss. Mountainbikecykling ser ut att vara både roligt och hälsosamt med fart, puls och hopp, men ge utövarna en bana där dom kan cykla utan att medmänniskorna exponeras för fara. Men det ska väl behöva inträffa en allvarlig olycka innan kommunen inser riskerna med dagens lösning.

Damen med hunden

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.