GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inte finns väl bostadsbolagen enbart till för de välbärgade?

Jag läser uttalanden och ser med oro vad som pågår. Kalmarhem går ut med att de vill ha, vad jag förstår, en ovanligt hög hyreshöjning.
Insändare • Publicerad 30 september 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Har inte Kalmarhem boende från de flesta grupper i samhället?”, frågar sig insändarskribenten när hyreshöjning kommer på tal.
”Har inte Kalmarhem boende från de flesta grupper i samhället?”, frågar sig insändarskribenten när hyreshöjning kommer på tal.Foto: Arkivfoto

Men de vill inte säga varför... Har inte Kalmarhem boende från de flesta grupper i samhället? Framförallt människor som inte har lika mycket i plånboken som de styrande tjänstemännen i Kalmarhem. Jag kunde läsa att det höga yrkandet innebär ungefär 300 kronor för en vanlig trea. Det kan vara 300 kronor som annars hade gått till en välbehövlig matkasse för de som inte så mycket har. Framförallt nu när fler än vanligt har det extra tufft med att hålla ihop livet med allt vad det innebär.

Inte finns väl bostadsbolagen enbart till för de välbärgade? Hur blir det för de som har förlorat jobben, studenter och redan pressade pensionärer?

En tanke från en som klarar sig den här gången, men oroar sig för andra.

Tobbe

LÄS MER:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.