Insändare

Inse att vi även i framtiden behöver bilen

Insändare Artikeln publicerades

Alla kurvor pekar åt ett håll; resandet och transporterna ökar i Sverige.

Vi pendlar till jobbet, utbildningen eller fritidsaktiviteterna. Samtidigt förväntar vi oss att det finns varor i butikerna och att välfärden fungerar. Samhället skulle inte fungera en dag utan transporter.

Åtta av tio resor sker med bil i Sverige. Trots det väljer politikerna att planera för minskad bilism. Man stänger av gator och tar bort parkeringsplatser. Det är väldigt dålig timing, eftersom det sker i en tid när bilarna släpper ut allt mindre och blir allt säkrare.

Svenska folket är missnöjda med utvecklingen. Enligt en undersökning som Kungliga Automobilklubben gjort anser 72 procent av befolkningen att politiker och myndigheter inte planerar på rätt sätt för den växande bilismen.

I framtiden krävs mer av allt resande och då behövs bilen i allra högsta grad. Därför vore det bättre om politiker och makthavare uppmuntrade den utveckling som sker istället för att motarbeta bilen.

Paul G Höglund

KAK:s expertråd och trafikforskare

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.