Insändare

INSÄNDARE: ”Vi vill väl uppmuntra den yngre generationen att åka kollektivt?”

KLT måste se över prissättning av resor inom Kalmar kommun.
Insändare • Publicerad 12 mars 2023 • Uppdaterad 13 mars 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Jag är medveten om att det handlar om zonindelningen men varför har man inte enbart en zon inom Kalmar kommun, där stadsbussarna trafikerar sträckorna?”, frågar sig skribenten.
”Jag är medveten om att det handlar om zonindelningen men varför har man inte enbart en zon inom Kalmar kommun, där stadsbussarna trafikerar sträckorna?”, frågar sig skribenten.Foto: Mats Holmertz

Idag kostar det 44 kronor att ta bussen mellan Läckeby och Lindsdal. En resa på 10 minuter. En bussresa mellan Lindsdal och Kalmar kostar 34 kronor. Som boende i Läckeby är det svårt att förstå denna prisskillnad. Det är ju samma buss man åker med.

Jag är medveten om att det handlar om zonindelningen men varför har man inte enbart en zon inom Kalmar kommun, där stadsbussarna trafikerar sträckorna? Jag personligen kan betala detta men samma gäller för våra ungdomar som har mycket aktiviteter i Lindsdal. Vi vill väl uppmuntra den yngre generationen att åka kollektivt? Det blir ännu mer svårförklarligt när en bussresa på 1 timme mellan Färjestaden och Läckeby kostar 55 kronor. En enkel förändring av zonindelningen skulle lätt kunna lösa denna skevhet.

Ola Holmén, Läckeby

Läs mer om de höjda biljettpriserna: