Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Vad är tanken med det gamla skolhuset i Fagerhult?”

Jag och många med mig undrar nog vad tanken är med det gamla skolhuset i Fagerhult? Det ligger mittemot kyrkan och mitt i byn. Som det är nuläget står det och förfaller och så småningom kommer det att få rivas.
Insändare • Publicerad 13 september 2023 • Uppdaterad 13 september 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I början på 1900-talet gick det ett femtiotal elever här och i början på 60-talet renoverades det om till lägenheter. Ett så gammalt och fint hus borde kanske vara K-märkt. Kan inte kommunen lägga sig i när hus står och förfaller och helst ett så stort och gammalt hus som detta, som egentligen kunde vara jättefint.

Men den privata hyresvärden har inte gjort nått på utsidan sen dom köpte detta av Högsby Bostadsbolag och det är cirka 27 år sedan. Fasaden är rutten, det växer i stuprännorna, det regnar in och snöskyddet som gick sönder för många år sen har inte åtgärdats. Det är en stor olycksrisk. Stora grenar ramlar ner från de stora träden på trädgården så man vågar ju knappt att vara ute. Det vet väl de flesta som äger hus att det måste underhållas både inne och ute med jämna mellanrum. Men inte denna privata hyresvärd, de bryr sig inte ett dugg, de sköter det väldigt dåligt och vaktmästaren syns sällan till.

Annons

Man blir arg, ledsen och frustrerad när inget händer och man har ändå påtalat bristerna så många gånger. Hyrorna är alldeles för höga med om man tänker på standarden lägenheterna har. I en hyra ingår det väl att det ska se fint ute i trädgården och att det ska renoveras inne när behovet finns. Här ligger det stora grenar och gräset kan bli väldigt högt, staket som är trasigt. Och invändigt görs allt bara provisoriskt .

Jag är själv uppvuxen i detta hus och tycker det är så tråkigt att se hur det står och förfaller, när man vet att det egentligen kan vara jättefint. Hur tänker hyresvärden! De får in sina hyror, men de som hyr får inget tillbaka.

Annelie Svensson i Fagerhult

Annons
Annons
Annons
Annons