INSÄNDARE: ”Trygga mammor och pappor ger trygga barn”

Jag kände mig alldeles lycklig då jag läste artikeln om Familjecentralen I Torsås som startat en föräldrautbildning i ”Aktivt föräldraskap småbarn”. Tre kvinnor Liselott Karlsson, Lisa Kindblom och Carina Johansson har tillsammans med sin klokhet och erfarenhet startat utbildningen.
Insändare • Publicerad 28 februari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Föräldragruppen hyllas av insändarskribenten.
Föräldragruppen hyllas av insändarskribenten.Foto: Sofia Hedman

De har kunskapen om hur viktig den första tiden är för både barnet och mamman. Barnets första år är den viktigaste tiden under hela deras liv. Barnen skaffar sig här tillit eller misstro till sin omgivning redan vid ett år ålder, som är oerhört betydelsefull i deras liv. Modern möter andra mammor och får möjlighet till nya kontakter, tala om vad de vill och behöver, får energi att umgås med andra mammor.

Och så bra med en blandning av förstagångs mamma och flerbarnsmammor. Aktivt föräldraskap småbarn, har en bra uppdelning när barnet växer och nya saker händer i barnets och moderns liv.

Gemenskap, få utrymme att tala om alla känslor som finns inom oss vuxna är oerhört viktigt och här finns möjligheten att ventilera allt. Livet har förändrats när en ny liten människa kommer nära oss.

Att bli mor är bland det största i vårt liv, den upplevelsen finns alltid inom oss. Lyhörda föräldrar skapar trygghet och lugn hos barnet. Barnet skall aldrig behöva fundera över om föräldrarna finns tillgängliga, för de finns alltid för barnet. Trygga mammor och pappor ger trygga barn.

Jag har saknat detta initiativ under alla år och nu händer detta i Torsås 2023. Helt underbart. Allt som gagnar våra kvinnor gagnar våra barn. Grattis mödrarna i Torsås!

Därför känner jag en underbar känsla när jag läser artikeln. Det här har jag saknat I hela mitt liv.

TACK Torsåskvinnorna för ert initiativ och jag tror att ni är unika. Hoppas att andra får draghjälp av er att också starta föräldrautbildning. Ni är unika.

Rose-Marie Kreü, trebarnsmor

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.