GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Ska inte de ges möjlighet att få hjälp med körkortet?”

I fredags kunde man i Oskarshamns-Tidningen läsa om kommunens satsning nästa år för att hjälpa elever som börjar andra året på gymnasiet att ta körkort.
Insändare • Publicerad 4 oktober 2021 • Uppdaterad 6 oktober 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Ska inte de ges möjlighet att få hjälp med körkortet?”, undrar insändarskribenten.
”Ska inte de ges möjlighet att få hjälp med körkortet?”, undrar insändarskribenten.
Foto: Erik Simander/TT

Man vill inte "att körkort ska vara en klassfråga som det är idag". Och visst, det låter ju jättebra. Problemet är bara att det endast gäller för eleverna som går på Oscarsgymnasiet.

Varför får inte alla andra ungdomar i kommunen samma erbjudande? Familjer i Oskarshamns kommun kan ju kämpa med ekonomin även om ungdomarna väljer andra skolor med program som inte finns på Oscarsgymnasiet.

Ska inte de ges möjlighet att få hjälp med körkortet?

Stipendiet ska ju dessutom vara "kopplat till närvaro och resultat" men det finns ändå budget för att alla 300 elever i årskursen ska kunna få detta stöd. Hur kommer då urvalet att ske?

Satsa gärna kommunens pengar på ungdomarna men gör då lika för alla!

Gör om och gör rätt

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.