INSÄNDARE: ”Måste det hända en olycka innan någon reagerar?”

VARFÖR saknar Utrustningskajen det andra kajer på Varvsholmen har - nämligen någon form av barriär mot kajkanten?
Insändare • Publicerad 3 mars 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"VARFÖR saknar Utrustningskajen det andra kajer på Varvsholmen har - nämligen någon form av barriär mot kajkanten?”, skriver insändarskribenten.
"VARFÖR saknar Utrustningskajen det andra kajer på Varvsholmen har - nämligen någon form av barriär mot kajkanten?”, skriver insändarskribenten.Foto: Mats Holmertz

Utrustningskajen består av två delar: en räddningsväg närmast vattnet och en ”gata” längs med bostadshusen. Den delas med hjälp av soffsektioner, placerade med så stora mellanrum att en bil lätt kan köra mellan dem.

På ”gatan” är det tillåtet för bilar med särskilt tillstånd att köra in. Det gäller boende (för i- och urlastning), varutransporter, sophämtning, med mera. Det finns sex trappuppgångar längs kajen. Många cyklister och gående rör sig också på kajen.

Man får bara köra in på kajen i en riktning, söderifrån. Tyvärr är respekten för gällande trafikregler inte så stor. bland annat därför tvingas bilister ofta att köra ut på räddningsvägen för att komma fram, något som blev extra tydligt när det var snö.

Räddningstjänsten varken snöröjs eller halkbekämpas.

Belysningen på kajen består av infällda lampor i soffryggarna samt det ljus bostäderna ger. Den är långt ifrån tillräcklig för att nu ut till kajkanten, som dessutom helt saknar någon form av varning.

Har ansvariga politiker/tjänstemän någon tanke på att göra Utrustningskajentrafik säker? Eller måste det hända en olycka innan någon reagerar?

BE

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.