GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: "Jag vill inte köra på ett barn”

INSÄNDARE • Publicerad 18 maj 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Uppenbarligen inser inte barnens vårdnadshavare riskerna”, menar insändarskribenten.
”Uppenbarligen inser inte barnens vårdnadshavare riskerna”, menar insändarskribenten.

Den 11 maj kom jag körande söderut på Tallhagsvägen, väl inom hastighetsgränsen. Då kommer två barn i mellanstadieålder, utan hjälm, tillsammans på en elsparkcykel i hög fart och kör rakt ut utan att se sig för. De korsar huvudleden precis framför bilen så att jag är tvungen att tvärbromsa för att undvika en olycka. En kollision hade kunnat få hur allvarliga konsekvenser som helst. Att släppa ut barn i trafiken utan trafikmognad, kunskap om trafikregler och hjälm medför påtaglig risk för olyckor, i värsta fall med dödlig utgång. Uppenbarligen inser inte barnens vårdnadshavare riskerna. Skärpning!

Förälder

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.